Ook Valdés geblesseerd in aanloop naar Ajax

Victor Valdés is dinsdag geblesseerd geraakt aan zijn kuit in het vriendschappelijke duel tussen Spanje en Zuid-Afrika. Hierdoor mist hij mogelijk het Champions League-duel met Ajax van dinsdag.

Halverwege het duel verving de doelman van Barcelona Iker Casillas van Real Madrid, maar Valdés moest het veld een kwartier voor tijd verlaten. In een poging de bal tegen te houden, verrekte hij zijn rechterkuit. Omdat Spanje al zes keer had gewisseld, zou volgens de regels derde doelman Pepe Reina niet meer in mogen vallen. Met hulp van zijn ploeggenoten kon hij de bank toch verlaten, waardoor Real Madrid-verdediger Alvaro Arbeloa het keepersshirt weer kon uittrekken.

Het duel in Johannesburg werd verrassend gewonnen door de thuisploeg, met 1-0. Ex-speler van FC Twente, Bernard Parker, maakte het enige doelpunt. Zaterdag speelde Spanje al een oefenwedstrijd tegen Equatoriaal-Guinea, dat de ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque met 2-1 won.

Eerder werd al bekend dat Lionel Messi het treffen in de Arena moet laten schieten. Hij komt de rest van het jaar niet meer in actie vanwege een dijbeenblessure. Ook Xavi heeft een dijbeenblessure, hij is onzeker voor het duel met Ajax. Alexis Sanchez is geschorst.

Tekst: NuSport

Related posts