Luuk de Jong: ‘Bij Ajax zou ik de concurrentie moeten aangaan met Siem’

Luuk de Jong heeft zich in anderhalf jaar tijd bij Borussia Mönchengladbach nog niet kunnen bewijzen. De 23-jarige aanvaller maakte pas 6 doelpunten in 31 wedstrijden en is dit seizoen nog niet een keer in de basis begonnen in de Duitse competitie. De kans bestaat dat De Jong in januari op huurbasis naar een andere club gaat, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat hij dan bij Ajax gaat spelen.

“Bij Ajax zou ik de concurrentie moeten aangaan met mijn broer”, zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. “Ajax heb ik dit jaar al zo vaak gehoord. Vrienden hebben daar al veel grappen over gemaakt. Maar een vertrek bij Gladbach is nog niet aan de orde”, benadrukt de ex-speler van FC Twente en De Graafschap. In de laatste drie wedstrijden kreeg hij in totaal maar een kwartier de tijd.

Bestuurslid Hans Meyer van die Fohlen zei een week geleden dat de huidige situatie van De Jong voor niemand prettig is. “Misschien verhuren we hem in de winter, zodat hij aan spelen toe kan komen. Maar we sturen hem in ieder geval zeker niet naar een concurrent. We zullen gaan zoeken naar een oplossing”, beloofde Meyer. psv is eveneens genoemd als club met belangstelling.

Tekst: Voetbalzone

Related posts