Gabri: ‘Ik zou het mooi vinden als Ajax van Barcelona wint’

Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona en speelde in totaal vier jaar bij Ajax. Landstitels won Gabri, ondanks de aanwezigheid van grote sterren, niet. Over een week speelt Ajax tegen FC Barcelona en de nu voor Lausanne Sport uitkomende middenvelder blikt tegenover Ajax TV vooruit op het duel.


“Het wordt moeilijk voor Ajax, maar als de club zijn eigen spel speelt, zonder angst, dan kan er een goed resultaat behaald worden. Ik zou het mooi vinden als Ajax wint.” De eerste ontmoeting met Barcelona verloren de Amsterdammers kansloos met 4-0. Ditmaal zijn sterkhouders als Victor Valdés en Lionel Messi wegens blessures afwezig.

Gabri denkt nog steeds met warme gevoelens terug aan zijn tijd in Amsterdam. “Vrijwel alle herinneringen aan die periode zijn mooi. Toen ik op mijn 26ste in Amsterdam arriveerde, hadden we bij Ajax een heel goed team. Jongens als Jaap Stam, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ryan Babel en Kenneth Perez speelden toen bij Ajax. Ondanks dat team hadden we die jaren niet het geluk om titel te winnen, op de beker na.”

Tekst: Soccernews

Related posts