Boccara ook in Frankrijk nog weinig succesvol: ‘We zullen zien wat er gebeurt’

Ilan Boccara verruilde aan het begin van dit seizoen Ajax op huurbasis voor het Franse Evian TG. Tot dusverre is hij ook in Frankrijk weinig succesvol. De twintigjarige middenvelder speelde nog geen enkele minuut in de competitie.

Volgens zaakwaarnemer en broer Guido Boccara blijft positief, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime. ‘Op dit moment heeft hij helaas nog geen speeltijd gekregen, maar de trainer (Pascal Dupraz red.) zegt wel dat hij blij is met Ilan. ‘Als Ilan door blijft gaan zoals hij nu doet, dan krijgt hij heel snel zijn kans in het eerste elftal. Op dit moment traint Ilan elke dag met het eerste elftal, maar speelt hij voor het tweede elftal van Evian. Hij is wel erg gelukkig in de stad en vindt het er prachtig. We zullen aan het einde van het seizoen wel zien of Ilan bij Evian blijft, of hij terug naar Ajax gaat, of dat hij naar een andere club zal gaan.’

Boccara kwam in de zomer van 2012 voor ongeveer een half miljoen euro van Paris Saint-Germain over naar Ajax, waar hij tot medio 2015 tekende. In zijn eerste seizoen kwam hij tot één invalbeurt onder Frank de Boer; in een competitieduel tegen sc Heerenveen. Afgelopen zomer kon hij kiezen voor een verhuurperiode bij diverse Eredivisieclubs, maar verlangde Boccara naar de Franse competitie.

Bron: AjaxShowtime

Related posts