Ajax in de markt voor Kroatisch toptalent: ‘Het is nu aan de clubs’

Ajax heeft het plan om de jeugdopleiding op korte termijn opnieuw met een Europees toptalent te versterken. Diverse media melden dat Ajax een akkoord zou hebben met NK Osijek over de zestienjarige Silvio Anocic. In gesprek met Ajax Showtime bevestigt zaakwaarnemer Miroslav Bicanic de interesse van Ajax, maar noemt hij een akkoord voorbarig.

“Anocic staat in de belangstelling van meerdere clubs”, zegt de directeur van de Marmis Football Agency. “Internazionale en Parma hebben al interesse getoond, maar volgens mij nog geen bod uitgebracht bij de club. Afgelopen week was er een delegatie van Ajax op bezoek bij NK Osijek. Het is nu aan de clubs. Ik weet nog niet of er een deal is en moet dus afwachten.”

Volgens de belangenbehartiger zou Ajax een mooie stap zijn voor aanvallende talent. “Anocic is een heel groot talent, met veel potentie. Hij verdient een mooie transfer. Het liefst zien we dat in januari al gebeuren, maar hij ligt nog tot medio 2014 vast bij NK Osijek, dus tot dan bepaalt die club wat er met hem gebeurt.”

Tekst: Soccernews

Related posts