‘Veltman debuteert met basisplaats bij Oranje’

Joël Veltman zal dinsdagavond tegen Colombia zijn debuut vieren in het Nederlands elftal. De 21-jarige verdediger van Ajax staat in de basis.

Dat bericht zowel De Telegraaf als het AD dinsdagochtend op basis van de laatste training. Veltman wordt centraal achterin gekoppeld aan Ron Vlaar. Rechts achterin zal Gregory van der Wiel zijn opwachting maken, voor het eerst onder bondscoach Louis van Gaal. Daley Blind zal als linksachter fungeren en het doel wordt opnieuw verdedigd door Jasper Cillessen.

Op de plaats van Nigel de Jong, die geblesseerd moest afhaken, speelt Stijn Schaars. Hij moet Rafael van der Vaart en Kevin Strootman ondersteunen op het middenveld. Memphis Depay zal na twee invalbeurten voor het eerst aan de aftrap van een interland staan. De aanvaller van psv vervangt de geblesseerde Arjen Robben. De aanvalslinie wordt verder gevormd door Jeremain Lens en Siem de Jong.

De aftrap in de Arena is om 20.30 uur. Nederland verdedigt zijn ongeslagen status in dit kalenderjaar.

Tekst: NuSport

Related posts