Slagveld in de Arena tussen Oranje en Colombia

Van een leuk oefenduel tussen Oranje en Colombia was dinsdagavond in de Amsterdam ArenA totaal geen sprake. Diverse spelers van het Nederlands elftal haalden vanwege een blessure het einde niet. Jeremain Lens liet zich provoceren en kon met een rode kaart op zak nog voor rust het veld af. Positief was alleen dat Oranje het jaar 2013 ongeslagen afsloot: 0-0.

Rafael van der Vaart was in de beginfase dicht bij een doelpunt. De inzet van de HSV’er eindigde van buiten de zestien op de paal. In de rebound verzuimde Siem de Jong het af te maken. Ook Jeremain Lens kwam in scoringspositie tegen de 42-jarige goalie Farid Mondragon.

Jeremain Lens haalde de rust niet. Deaanvaller van Dinamo Kiev mocht met rood vertrekken nadat hij Pablo Armero een flinke duw gaf, nadat de Colombiaanse verdediger hem een trap had gegeven terwijl beiden op de grond lagen.

Vlak na de rode kaart van Lens verzuimde arbiter Meyer ook Santiago Arias weg te sturen. De psv’er trakteerde Daly Blind bij een kopduel op een elleboog. Slechts geel voor de Colombiaan. In de laatste 5 minuten voor rust vielen Siem de Jong en Van der Vaart geblesseerd uit bij Oranje.

Ondanks de numerieke minderheid ging het gelijk op in het tweede bedrijf. Maar van een gezellige oefeninterland was allang geen sprake meer. De veel te harde Zuid-Amerikanen, nummer vier van de wereldranglijst, bleven het jonge team van bondscoach Louis van Gaal provoceren.

Tekst: De Telegraaf

Related posts