Slop betreurt boete: ‘Doek kwam illegaal binnen’

In het Champions League-duel met Celtic toonden supporters van Ajax een spandoek met de tekst ‘Fenian Bastards’. Het is een kwetsende term voor de overwegend katholieke aanhang van de Schotse grootmacht. De Amsterdamse club kreeg voor dit incident een boete van 25.000 euro.

”De boete heeft ons zeer gestoord”, tekent Ajax Life op uit de mond van financieel directeur Jeroen Slop. ”Het is bij Ajax beleid om kwetsende spandoeken bij de ingang tegen te houden, maar dit doek kwam illegaal mee naar binnen.”

Ajax wil de sanctie van de UEFA verhalen op de daders. Ook wordt het jaarlijkse geldbedrag voor het sfeerteam ingeperkt: ”Op basis van een staffel wordt budget beschikbaar gesteld aan supporters voor sfeeracties. Door incidenten als deze gaat dit budget omlaag”, aldus Slop.

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts