Jordi Alba tegen Ajax nog niet van de partij

Barcelona is zo goed als zeker van een plek in de knock-outfase van de Champions League en kan volgende week in de uitwedstrijd bij Ajax het laatste stapje zetten. Lionel Messi mist het duel in Amsterdam wegens een blessure en ook Jordi Alba zal nog niet van de partij zijn. Het herstel van de linksback verloopt voorspoedig, maar de wedstrijd tegen Ajax komt nog te vroeg voor hem.

Alba raakte in september geblesseerd aan zijn rechterdijbeen en toen het einde van zijn revalidatie naderde, raakte hij plotseling geblesseerd aan zijn andere been. “Het is een heel vervelende periode, hiervoor ben ik nog nooit geblesseerd geweest”, zegt de vleugelverdediger. “En nu sta ik opeens negen weken buitenspel… Maar ik zie het licht aan het einde van de tunnel. Ik voel me beter en denk dat ik over anderhalve week of twee weken weer kan spelen.”

De 24-jarige Alba is bezig aan zijn tweede seizoen bij Barcelona, maar kwam dit voetbaljaar pas tot 3 competitiewedstrijden. Op 14 september kwam hij voor het laatst in actie en toen viel hij al na een kwartier geblesseerd uit tegen Sevilla. In de Champions League staat Barcelona na vier wedstrijden op tien punten; Ajax heeft er vier en verloor in Spanje nog met ruime cijfers.

Tekst: Voetbalzone

Related posts