Hiddink: ‘De Boer scoort volop punten in buitenland: ‘Dat wordt geregistreerd’

Frank de Boer leidde Ajax naar drie landstitels op rij en wordt als het kroonjuweel van het Nederlandse trainersgilde beschouwd, ook omdat hij een succesvolle actieve loopbaan achter de rug heeft. Guus Hiddink voorziet een gouden toekomst als trainer voor de oud-verdediger, die ‘geregistreerd’ staat. “Drie landstitels op een rij met Ajax is iets dat in het buitenland geregistreerd en geïnterpreteerd wordt”, claimt Hiddink.

Hiddink vraagt zich in het Algemeen Dagblad wel af of de generatie van De Boer daadwerkelijk wil slagen als trainer. “Ze hebben nu al een mooi leven, zijn redelijk verzadigd”, verklaart de momenteel werkloze Achterhoeker. “Maar misschien komen ze wel héél geleidelijk opzetten, dat zou kunnen. Dennis Bergkamp bijvoorbeeld, het kan, maar ik weet het niet.”

Volgens Leo Beenhakker gaat De Boer de stap naar de buitenlandse top ‘zeker’ zetten, mede omdat hij het ‘mensenmanagement’ beheerst. De oud-coach van Real Madrid benadrukt dat het coachen van de kleedkamer ontzettend belangrijk is. “Bij Barcelona of Real Madrid hoef je in principe niemand te leren voetballen, daar moet je vooral al die ego’s managen. Zoiets leer je niet in de Eredivisie. Maar De Boer is wel heel duidelijk in wat hij wil en doet. Ik zie dat wel in hem.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts