De Jong: ‘Wedstrijd tegen Japan niet in mijn voordeel’

Siem de Jong kreeg zaterdag tegen Japan (2-2) een kans in de spits bij Oranje, maar kon net als de rest van het team niet terugkijken op een goed optreden. Dat wist hij zelf ook.

Oranje kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, maar incasseerde vlak voor rust een tegentreffer en zag Japan in de tweede helft gelijkmaken. “In de eerste helft begonnen we moeilijk, maar daarna pakten we het op”, aldus Siem de Jong na afloop tegen onder meer Goal.com. “We creëren gedurende een halfuur ook kansen en maken twee mooie goals. Op een gegeven moment horen we dat er nog twee minuten te spelen zijn en toch geven we nog een goal weg. Die gaf hen weer hoop en vertrouwen. We konden niet echt goed meer druk zetten en Japan bleef rustig aan de bal. Zij creëerden in de tweede helft een man meer op het middenveld en kwamen er via goede combinaties doorheen. Japan ”

“We konden ze niet meer vastzitten en hadden misschien iets meer naar voren moeten spelen”, stelt de aanvoerder van Ajax. “We namen iets te veel risico in de opbouw. Het veld was nogal hobbelig en daarom hadden we misschien iets verder van de goal moeten spelen. Daar hadden we de duels moeten uitvechten. Nu lieten ze ons opbouwen om daarna de bal af te pakken. Dat deden we niet al te goed. Het is een goede les. Als het niet voetballend lukt, moeten we de bal iets sneller naar mij of Jeremain (Lens) spelen, iets sneller de lange bal hanteren.”

Over zijn eigen prestatie was De Jong niet tevreden. Hij overtuigde niet als alternatief voor Robin van Persie. “Ik had soms iets meer aanspeelbaar moeten zijn. Op die manier hadden ze iets meer naar mij kunnen spelen. Een paar keer slordig kaatsen ook. Al met al heb ik als spits te weinig ballen gehad. Dat we vandaag als team niet goed hebben gespeeld, werkt niet in mijn voordeel. Ik had zelf ook beter willen spelen. Ik geprobeerd hard te werken om druk te zetten. Op een gegeven moment lukte het niet meer in de tweede helft. Dat lopen kostte redelijk wat kracht. Toch had ik meer van mezelf verwacht.”

Tekst: Goal.com

Related posts