De Boer over Boerrigter: ‘Hij was niet heel zelfkritisch’

Derk Boerrigter werd door Ajax overgenomen van RKC Waalwijk, maar na twee seizoenen was de rol van de vleugelspeler alweer uitgespeeld in Amsterdam. Boerrigter vertrok naar het Schotse Celtic. Bij NUsport blikt Ajax-trainer Frank de Boer terug op het verblijf van de aanvaller in de hoofdstad.

“Ik heb hem veel kansen gegeven, maar het kwam er niet uit”, aldus De Boer. Volgens de oefenmeester zat Boerrigter niet lekker in zijn vel, omdat Viktor Fischer hem voorbij was gestreefd. “En Lucas Andersen zat erachter. Daar zagen we meer toekomst in. Hij heeft ook best pech gehad met blessures. En hij was niet heel zelfkritisch”, laat De Boer optekenen.

“Als hij vindt dat de speler die achter hem staat hem niet goed bedient dan moet je daarmee aan de slag. Dat kon beter”, besluit De Boer. In twee seizoenen bij Ajax kwam Boerrigter tot 47 competitiewedstrijden. Hij maakte twaalf doelpunten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts