Alderweireld: ‘Bij Ajax was ik stil blijven staan’

Waar Toby Alderweireld bij Ajax een vaste basisklant was, moet de Belgische verdediger het nu doen met invalbeurten bij zijn huidige werkgever Atlético Madrid. Desalniettemin is de rechtsbenige verdediger content met de overstap die hij afgelopen zomer maakte.

“Ik heb de stap gemaakt om sportieve vooruitgang te boeken en dat is zeker het geval”, begint Alderweireld tegenover het Belang van Limburg. “Ik voel me beter en sterker en zet stappen vooruit in mijn ontwikkeling door mijn transfer naar Atlético. Als ik bij Ajax was gebleven, dan was ik stil blijven staan”, weet de international.

Alderweireld is daarnaast ook van mening dat deze stap positief uitpakt richting het WK. “Ook voor de Rode Duivels zou het niet goed zijn geweest om bij Ajax te blijven”, gaat hij verder. “België heeft meer aan een Toby Alderweireld die beter aan het worden is dan aan een Toby die ter plaatse blijft trappelen”, vertelt een stellige Alderweireld.

Tekst: Soccernews

Related posts