Groenendijk blij met zege Jong Ajax

Na zeven opeenvolgende nederlagen heeft Jong Ajax weer eens een overwinning geboekt. Zondag was de ploeg van trainer Alfons Groenendijk met 2-1 te sterk voor Sparta Rotterdam.

Na zwak optreden van Sparta-doelman Khalid Sinouh kwamen de Ajacieden op voorsprong op Sportpark De Toekomst. “Dat mag ook wel een keer”, zei trainer Groenendijk na afloop. “Het heeft ons de laatste tijd niet meegezeten. We waren er tegen Helmond Sport en De Graafschap dicht bij, maar nu komt de beloning.”

“Deze zege hadden we echt even nodig. Je neemt die nederlagen toch met je mee. Winnen is wel lekker. De jongens van de A-selectie waren vandaag echt van toegevoegde waarde. We hebben vandaag gevochten voor elke meter én voor elkaar. Ik heb echt van onze vechtlust genoten.”

Middenvelder Lerin Duarte speelde na blessureleed 55 minuten mee. Hij trof in Sparta een oud-werkgever. “Ik heb gedaan wat ik kan en ben blij met de minuten die ik nu heb gemaakt. Nu gaan we kijken hoe het voelt en wanneer de trainer weer een beroep op mij doet.”

“Dat ik tegen m’n oude cluppie Sparta mijn rentree maakte, was extra leuk. Ik zie ze het liefste terugkomen in de Eredivisie maar we hadden de drie punten nu hard nodig.”

Bron: Ajax.nl

Related posts