Van der Hoorn: ‘Klopt dat het nu allemaal net-niet gaat bij mij’

Mike van der Hoorn presteert al een tijdje ondermaats bij Ajax en in dienst van Jong Oranje liet hij donderdag ook geen sterke indruk achter. De verdediger gaf na het gelijkspel in de EK-kwalificatiereeks tegen Jong Slowakije (2-2) toe dat hij zoekende is.

Van der Hoorn ging in de 37ste minuut in de fout, waardoor Adam Zrelak de score kon openen voor de Slowaken. ‘Ik was bezig met het neerzetten van de organisatie, maar ik had natuurlijk op mijn spits moeten letten’, gaf de mandekker zijn fout toe tegenover FOX Sports.

Sinds zijn transfer naar Ajax kende Van der Hoorn al een paar ongelukkige optredens. De voormalig-speler van FC Utrecht zit dan ook niet lekker in zijn vel. ‘Ik ben de domme foutjes nu wel gewend’, stelde hij gelaten. ‘Het klopt dat het nu allemaal net-niet goed gaat bij mij. Het speelt ook mee dat ik niet veel speel. Daardoor zoek ik naar ritme.’

De slechte periode die hij doormaakt heeft echter ook zijn voordelen. ‘Je leert om na zo’n fout de boel gewoon weer op te pakken. Ik heb los van die fout geen onaardige wedstrijd gespeeld, al moet je gewoon je belangrijke duels winnen en dat deed ik niet’, besluit Van der Hoorn.

Tekst: VI.nl

Related posts