De Boer: ‘Sigthórsson mislukt? Je moet hem de tijd gunnen!’

Kolbeinn Sigthórsson is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, maar heeft nog niet kunnen overtuigen. De aanvaller heeft meer matige dan goede wedstrijden gespeeld in het shirt van de recordkampioen en is al weggeschoven uit de punt van de voorhoede, om weer plaats te maken voor Siem de Jong. Ajax-trainer Frank de Boer wil de IJslander echter zeker nog niet afschrijven.

De Boer reageerde gepikeerd op de vraag hoe het kan dat spitsen als Dario Cvitanich, Nikos Machlas, Mounir el Hamdaoui en Sigthórsson zijn mislukt bij Ajax. “Sigthórsson mislukt, hoe oud is hij nu? Ja! Pas 23! Daarnaast heeft hij twee jaar amper gespeeld door blessures. Je moet hem de tijd geven”, zei De Boer in NUsport. Wel gaf hij toe meer te verwachten van de goaltjesdief.

“Wij spelen in veel kleinere ruimtes dan waar die spitsen bij hun vorige clubs mee te maken hadden”, legde De Boer uit. “Je techniek, handelingssnelheid en positionele opstellen moeten uitmuntend zijn.” Sigthórsson speelde tot dusver 42 competitiewedstrijden voor Ajax en wist daarin 20 keer te scoren. Zijn contract in de Amsterdam ArenA loopt tot medio 2015 door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts