Cillessen: ‘Eerste doelman worden bij Ajax, daar had ik toch mijn zinnen op gezet’

Jasper Cillessen stond in de afgelopen zomer voor een lastige beslissing. De doelman kreeg te horen dat Kenneth Vermeer opnieuw de voorkeur zou krijgen onder de lat bij Ajax en Roda JC Kerkrade en NEC wilden hem huren. Cillessen besloot echter om in Amsterdam te blijven en profiteerde van een reeks fouten van Vermeer. Nu is hij eerste doelman van Ajax en zaterdag zal hij bovendien in de basis staan bij het Nederlands elftal, in de oefeninterland tegen Japan.

De keuze van Cillessen om bij Ajax te blijven en Roda en NEC te bedanken voor de interesse pakte dus goed uit. “Het voordeel bij een verhuur was natuurlijk dat ik sowieso zou spelen”, legt de doelman uit in ELF Voetbal Magazine. “Maar wat als ik vervolgens ergens anders slecht zou keepen? Dan zou de kans wel zeer klein worden dat ik ooit nog eerste keeper van Ajax zou worden. En daar had ik toch mijn zinnen op gezet.”

Cillessen wist dat hij met zijn keuze om bij Ajax te blijven riskeerde dat hij uit beeld zou raken bij het Nederlands elftal, maar de doelman wilde dus liever slagen in Amsterdam dan naar het WK in Brazilië. Inmiddels maakt de keeper een goede kans om met het Nederlands elftal naar het eindtoernooi te gaan, al is de concurrentie van Tim Krul, Michel Vorm en Maarten Stekelenburg behoorlijk.

Tekst: Voetbalzone

Related posts