Cruijff looft Stam: ‘Heel duidelijk waar je mee bezig bent’

De rol van Jaap Stam bij Ajax blijft vaak onbesproken, maar de voormalig topverdediger lijkt langzaam maar zeker zijn stempel te drukken op de achterhoede van de Amsterdammers. Met name de razendsnelle opmars van Joël Veltman is opmerkelijk: binnen een mum van tijd werkte hij zich op tot basisklant bij zijn club en bondscoach Louis van Gaal haalde hem bij de selectie van Oranje voor de oefenduels met Japan en Colombia.

Johan Cruijff is zeer goed te spreken over de 21-jarige stopper, die vooral in de Champions League-ontmoeting met Celtic een uitstekende indruk achterliet. Mede daardoor werd hij uitgenodigd door Van Gaal, al wil El Salvador ook de rol van Stam niet onbesproken laten. “Als je ziet hoe snel Veltman het allemaal invult, dat is het basiswerk van Jaap Stam “, zegt hij op RTV Noord-Holland.

“Denswil, Boilesen, Veltman en zo zijn er nog een stuk of vier jongens die er allemaal aankomen. Dan is het heel duidelijk waar je allemaal mee bezig bent”, vervolgt Cruijff, die aan het beginpunt stond van de revolutie in Amsterdam en er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat meer oud-profs betrokken zijn bij de vorming van jonge talenten. “Oud-voetballers weten hoe het in elkaar zit. Dat is het makkelijkst als je door honderdduizend mensen toegejuicht bent of uitgefloten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts