‘Van Gaal zet Veltman direct in basis in Ajax-gedomineerd Oranje’

Nederland staat zaterdag tegenover Japan in een vriendschappelijke ontmoeting in Genk. De Aziaten hebben daar een trainingskamp en regelden dat Oranje af zou reizen naar België voor een oefeninterland. Louis van Gaal heeft zijn internationals sinds dinsdag ter beschikking en lijkt zaterdag direct Joël Veltman te willen testen. De bondscoach riep de 21-jarige verdediger van Ajax voor het eerst op.

De uitnodiging voor Veltman riep wisselende reacties op bij prominenten en critici, maar daar doet de bondscoach niet zoveel mee. Hij wil Veltman graag van dichterbij aan het werk zien en selecteerde hem daarom voor de duels met Japan en Colombia. De Telegraaf schrijft woensdag dat de verdediger wel eens in de basiself kan gaan beginnen: de voortekenen wijzen daarop.

De ochtendkrant denkt dat Jasper Cillessen het doel bemant tegen de Japanners en dat de linie voor hem behalve Veltman bestaat uit Ron Vlaar, Gregory van der Wiel en Daley Blind. Op het middenveld is plaats voor Rafael van der Vaart, Jonathan de Guzman en Kevin Strootman, terwijl de voorhoede ingevuld wordt door Arjen Robben, Siem de Jong en Jeremain Lens. Als die opstelling klopt, hebben alle spelers van Ajax die opgeroepen zijn een plek in de basiself.

Tekst: Voetbalzone

Related posts