Veltman kan weinig met kritiek: ‘Wil niet zeggen dat ik er schijt aan heb’

De kritiek dat Louis van Gaal te snel spelers bij Oranje haalt, gaat grotendeels aan Joël Veltman voorbij. De jonge Ajax-verdediger debuteert deze week bij het keurkorps van de bondscoach en heeft inmiddels vernomen dat zijn uitverkiezing heel wat wenkbrauwen heeft doen fronsen. Met name Willem van Hanegem zette zijn vraagtekens bij de keuze van Van Gaal.

Veltman heeft het ook gelezen, maar kan weinig met de kritiek die de Kromme maandag uitte in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ik wil niet zeggen dat ik er schijt aan heb, want die man heeft veel betekend voor het Nederlandse voetbal. Ik krijg het wel mee, maar houd me er niet mee bezig”, reageert hij in gesprek met NUSport.

De 21-jarige stopper van Ajax zegt zijn voeten te willen laten spreken en heeft geen zin om dieper in te gaan op randzaken. Daarnaast hoopt hij in de oefenduels met Japan (zaterdag) en Colombia (volgende week dinsdag) een kans te krijgen. “Ik ben al blij met de trainingen, maar het zou mooi zijn als ik mijn debuut mag maken.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts