Groenendijk: ‘Als Frank de Boer na afloop complimenten maakt zegt dat genoeg’

Alfons Groenendijk zag ondanks de 1-2 nederlaag tegen De Graafschap veel positieve punten bij zijn team Jong Ajax. De Ajacieden kregen in de tweede helft een strafschop tegen, maar verzuimden om zelf te scoren. Na afloop van de wedstrijd was de oefenmeester tevreden over de prestaties van zijn ploeg.

“Als zelfs Frank de Boer na de wedstrijd binnenkomt om complimenten te maken, dan zegt dat genoeg. Hij wil ook winnaars. Deze jongens hebben vandaag onterecht verloren, maar wel voor elke meter gestreden”, tekende FOX Sports na afloop van de wedstrijd op uit de mond van Groenendijk.

“Goed, er stond bij ons een elftal waarvan sommige jongens nog nooit met elkaar hebben gespeeld, of ook maar getraind. We kijken uiteindelijk toch naar de grote talenten zoals Kenny Tete en Lesley de Sa, die een prima wedstrijd speelden. Ook Kenneth Vermeer was goed”, ging de coach verder met zijn verhaal.

Groenendijk liet duidelijk blijken dat hij het niet eens was met de strafschop. Die werd gegeven na een overtreding van Derwin Martina. De trainer liet aan de vierde man weten dat hij het niet eens was met de beslissing van de leidsman. Na afloop van de wedstrijd was de coach ietwat milder in zijn reactie. “Ik ga me nooit op televisie uitlaten over de arbitrage, maar iedereen heeft het gezien.”

Tekst: Soccernews

Related posts