Ajax Vrouwen verslaan FC Twente Vrouwen in Enschede: 0-4

De Ajax Vrouwen hebben de uit- en inhaalwedstrijd tegen FC Twente Vrouwen dinsdag met fraaie cijfers gewonnen: 0-4. Desiree van Lunteren, Eshly Bakker, Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg scoorden. Voorafgaand aan de openingstreffer van Van Lunteren, uit een penalty, ontving Twente-speelsters Larissa Wigger al in de tiende minuut een rode kaart.

Ondanks een man-meer-situatie lukte het de elf van Engelkes niet om via uitgespeelde aanvallen gevaarlijk te worden. De snelheid van Claudia van den Heiligenberg en Mandy Versteegt brachten wel gevaar. Aan de andere kant werden Shanice van de Sanden en Ellen Jansen gevaarlijk, maar zij scoorden niet.

Ruim vijf minuten voor het rustsignaal verdubbelde Bakker de voorsprong voor de vrouwen. Na een knappe actie van Van den Heiligenberg tikte de spits de bal tegen de touwen.

In het eerste kwartier na rust besliste Ajax Vrouwen het duel. Eerst zette Versteegt de bezoekers op 0-3, waarna Van den Heiligenberg zelf een duit in het zakje deed. De defensie van de ploeg van Arjan Veurink zag er bij beide treffers niet heel solide uit. Na de twee snelle treffers van de Ajacieden was de wedstrijd gespeeld en werd er niet meer gescoord door beide ploegen.

Vrijdag wacht de Ajacieden alweer een nieuw topduel. Vanaf 19:30 uur is op sportcomplex de Toekomst psv/eindhoven de tegenstander. Hoogendijk: ,,Hopelijk kunnen we deze goede lijn doortrekken naar onze thuiswedstrijd tegen psv/eindhoven.” Het komende thuisduel van de Ajax Vrouwen in de BeNe League is gratis toegankelijk. ,,Morgen kijken we weer richting vrijdag, naar het duel met psv. Dan moeten we er weer staan. Dit resultaat nemen we daarbij mooi mee”, besloot Engelkes.

Voor het fotoverslag van deze wedstrijd klik je Hier.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Koster, Sharpe (86. Kaagman), Hogewoning: Hoogendijk, Van Lunteren, Zeeman; Versteegt (66. De Ridder), E. Bakker, Van den Heiligenberg (76. Roof).

Tekst: o.a Ajax.nl

Related posts