Ajax krijgt 25.000 euro boete voor tonen spandoek

De Europese voetbalbond UEFA heeft Ajax een boete opgelegd van 25.000 euro. Dat gebeurde nadat er een spandoek in het stadion hing waarop de tekst ‘Fenian Bastards’ stond, hetgeen beledigend was voor de fans van Celtic

In de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen de Schotten toonden Ajax-supporters het spandoek. In eerste instantie was de UEFA van plan om Ajax een boete te geven van 50.000 euro. Ook zouden enkele tribunedelen in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona gesloten moeten worden.

Na een ‘spoedige en adequate’ reactie van Ajax is inmiddels besloten om het boetebedrag te halveren. Ook hoeven er geen tribunedelen gesloten te worden. Er loopt nog een tweede onderzoek van de Uefa naar Ajax. Het uitvak wordt verantwoordelijk gehouden voor het ‘verstoren van de orde’ in de rust van Celtic – Ajax. Deze uitspraak wordt 21 november verwacht. Ajax en zijn supporters staan er niet goed op bij de Uefa en kregen vorig seizoen ook al diverse boetes.

Tekst: o.a Soccernews

Zie eerder bericht:
08-11-2013: UEFA-onderzoek naar spandoek tijdens Ajax – Celtic

Related posts