Van Rhijn al weken uit vorm

Ricardo van Rhijn zit in een behoorlijke dip. De rechtsback is zijn plaats bij het Nederlands elftal al kwijtgeraakt en weet dat hij het WK wel kan vergeten, als hij op deze manier blijft doorgaan. Van Rhijn toonde zich in de afgelopen weken al meerdere malen zelfkritisch en was ook na de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij NEC weer niet tevreden over zijn eigen prestatie.

Van Rhijn kreeg in Nijmegen een aantal kansen om een voorzet af te leveren, maar ging daar niet goed mee om. “Dan erger ik me aan mezelf, dan gaat mijn koppie hangen. En dan leef ik in mijn eigen wereld”, zegt de vleugelverdediger in De Volkskrant. Van Rhijn weet dat Ruben Ligeon op de deur klopt en stelt dat hij er zelf voor moet zorgen dat hij zijn basisplaats niet verliest.

Frank de Boer zag tot dusver nog geen reden om in te grijpen. “Ricardo is wel een jongen die het zich heel erg aantrekt als het niet loopt”, zegt de oefenmeester. “Dat moet hij leren accepteren en hij moet gewoon lekker gaan voetballen: niet continu jezelf in de weg zitten met die hoge eisen. Dat heeft Viktor Fischer ook.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts