Cruijff vindt selecteren Veltman risico

Johan Cruijff is niet verrast dat Joël Veltman is opgeroepen voor de oefeninterlands van Oranje tegen Japan en Colombia, maar vindt het wel een riskante keuze. “De snelle selectie van Joël Veltman voor het Nederlands elftal kan in principe geen kwaad”, vindt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Alleen moet de vinger juist nu extra aan de pols gehouden worden.”

“Gebeurt dat op een goede manier, dan kan zo’n selectie heel goed uitpakken. Gebeurt dat niet, dan worden er risico’s genomen. Aan de ene kant is een selectie voor het Nederlands elftal een enorme eer, aan de andere kant krijgt zo’n jongen wel extra druk op zijn schouders.”

“Bij Ajax weten we al een tijd wat Veltman in zich heeft, nu begint het ook anderen op te vallen”, is Cruijff enthousiast over het potentieel van de verdediger. “Dus worden er allerlei dingen in gang gezet. Een proces waarin de coaches extra scherp moeten zijn.”

Tekst: Goal.com

Related posts