Ajax boekt simpele overwinning op NEC: 0-3

Dankzij een opleving van Nicolai Boilesen had Ajax zondag een gemakkelijke middag in De Goffert. De Deen stond in de 26e en 28e minuut met een assist en een treffer aan de basis van de 0-3 overwinning op NEC.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax gaf de Champions League-overwinning op Celtic dus een goed vervolg in Nijmegen, waar men nu al zeven seizoenen op rij weet te winnen. De hoofdstedelingen startten met dezelfde elf namen die Celtic versloegen en hadden zondag in de eerste helft de controle, wat uiteindelijk tot twee doelpunten leidde. Het eerste kansje was nog wel voor de thuisploeg van Anton Janssen, maar de voorzet van Marnick Vermijl kon niet worden binnen getikt door Sören Rieks. Ajax vormde na zeven minuten voor het eerst dreiging, maar de volley van De Jong werd uit de hoek gedoken door Karl-Johan Johnsson. NEC kreeg in de persoon van Rieks, die Jasper Cillessen zijn schot zag pakken, nog een kans, alvorens de score werd geopend.

Na een fout van Breuer kon Siem de Jong al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maken. De verdediger van NEC kopte de bal in de voeten van de aanvaller van Ajax, die de bal vervolgens niet lekker raakte en verzuimde te scoren. Vervolgens wilde Sören Rieks voor eigen succes gaan, hij vond Jasper Cillessen op zijn weg. Ook een harde uithaal van Kolbeinn Sigthórsson kon het net liet laten bollen. De bezoekers moesten onlangs het betere spel tot de 26ste minuut wachten totdat ze konden juichen. Opnieuw ging Breuer in de fout, nu kopte hij onder de bal door. Ditmaal was De Jong wel koelbloedig en zette de openingstreffer in de Goffert op het scorebord. De voorzet kwam van Nicolai Boilesen.

Twee minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Boilesen zelf die de bal tegen de touwen werkte en de 0-2 maakte. Ook bij deze goal was het Breuer die de fout in ging. De mandekker miste opnieuw de bal. De Amsterdammers bleven vervolgens aanzetten en gingen opzoek naar de derde treffer van de middag. In de 45ste minuut had Sightórsson dé mogelijkheid om de 0-3 te maken. De IJslander passeert doelman Karl-Johan Johnsson, maar kreeg het vervolgens voor elkaar om de bal voor leeg doel naast te tikken.

In de eerste minuten na de thee ging NEC naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer. De ploeg van Anton Janssen kwam ook vaker in de buurt van het doel van Cillessen. Ajax had het zichtbaar moeilijker met de thuisploeg dan dat het voor rust had. Na de opmars van de Nijmegenaren op het doel van Cillessen nam Ajax weer het heft in handen. Nadat De Jong eerst op de paal kopte was het enkele minuten wel raak voor de spits, die voor de tweede keer van de middag de bal tussen de palen werkte. Verder dan dat kwamen beide ploegen niet.

NEC – Ajax 0-3 (0-2)
’26 De Jong 0-1
’28 Boilesen 0-2
’72 De Jong 0-3

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 12.000
Gele kaarten: Higdon, Leiwakabessy, Stuttler (NEC)

Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Breuer(/46 Jahanbakhsh), Van Eijden, Leiwakabessy; Pálsson, Koolwijk(/75 Stuttler), Conboy; Rieks, Higdon(/73 Hemlein), Jantscher

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen; Davey Klaassen, Daley Blind(/50 Christian Poulsen), Thulani Serero; Lasse Schöne, Siem de Jong(84 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigthórsson(/65 Viktor Fischer).

Related posts