Cillessen: ‘Ajax is geen verzameling arrogantjes, ik stapte in een warm bad’

Jasper Cillessen stapte ruim twee jaar geleden over van NEC naar Ajax en voelt zich goed bij de Amsterdammers. De 24-jarige doelman heeft de keepersstrijd gewonnen van Kenneth Vermeer, maakte in juni dit jaar zijn debuut voor Oranje en stevent af op een basisplaats tegen zowel Japan als Colombia. Zondag ontmoet hij zijn oude club in Nijmegen.

“NEC zit in een stijgende lijn, maar wij ook. Het wordt erg zwaar, maar ik kijk er erg naar uit”, zegt Cillessen, die 34 duels voor NEC keepte in de Eredivisie. Toen hij De Goffert verliet voor Ajax had hij niet veel tijd nodig om gewend te raken, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ajax is helemaal geen verzameling arrogantjes. Integendeel. Ik stapte hier in een warm bad”, aldus Cillessen.

De Groesbeker moest eerst Kenneth Vermeer voor zich dulden, maar heeft hem inmiddels verwezen naar het tweede plan. Inclusief beker- en Europese wedstrijden heeft Cillessen inmiddels 29 duels achter zijn naam staan. Hij begon in augustus nog in de Jupiler League met de wedstrijd Jong Ajax – SC Telstar. Woensdag won hij echter met Ajax in de Champions League van Celtic.

Tekst: Voetbalzone

Related posts