Ajax Vrouwen spelen gelijk tegen FC Utrecht: 0-0 (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht doelpuntloos gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Ed Engelkes was de meerdere van Utrecht, maar verzuimde de kansen om te zetten in doelpunten.

Trainer Ed Engelkes kookte na afloop van woede: ,,Ik ben erg teleurgesteld in mijn eigen ploeg. Slechter dan dit kan gewoon niet. Ze hebben totaal niet laten zien waarom ze op voetballen zijn gegaan. Dat is omdat je er plezier in hebt en dat je wilt winnen. Dat heeft er vanavond aan ontbroken. Onze speelsters gedroegen zich als toeschouwers. Natuurlijk kan je een keer je dag niet hebben, maar het kan niet zo zijn dat negen speelsters hun dag niet hebben’.

‘We weten dat we een ploeg hebben die goed kan voetballen, maar we hebben ze ook gezegd dat je het alleen daarmee niet redt. Dat zeggen we niet één keer, dat zeggen we vaak. Dit soort wedstrijden moet je al snel beslissen en ook vanavond hadden we met tien minuten al met 2-0 voor moeten staan. Maar niemand was bereid een stap harder te lopen en het met elkaar te doen. Dat je vijf keer gelijkspeelt van de acht wedstrijden kán gewoon niet!”

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Sharpe, Hoogendijk, Delleman, Hogewoning (46. Van der Most); Kaagman, Van Lunteren, Zeeman (34. Manduapessy); Versteegt (60. L. Bakker), De Ridder, Van den Heiligenberg

Tekst: Ajax.nl

Related posts