Klaassen: ‘Mooi dat Cruijff het voor ons opneemt’

Het waren opvallende woorden. Johan Cruijff zei afgelopen week dat het fantastisch gaat met Ajax. “We wisten zelf al wel dat we goed bezig waren.”

“Maar als ook Cruijff zou zeggen dat we er niks van bakken, zouden we toch bij onszelf te rade moeten gaan.” Dat zegt Davy Klaassen tegenover NUsport over de optredens van Ajax in de afgelopen weken. Gisteravond (woensdag) rekenden de Amsterdammers in de Champions League af met Celtic. Door de 1-0 zege blijft Ajax in strijd voor overwintering in de Champions League.

“Cruijff doelt natuurlijk niet alleen op het eerste team, maar ook op de jeugdopleiding en alles wat er veranderd is bij Ajax. Het is mooi dat hij het voor ons opneemt. Hij heeft hart voor de club en wil het beste voor Ajax. Cruijff heeft er zoveel kijk op, hij ziet dingen die andere mensen niet zien. Ik merk dat ook aan Dennis Bergkamp, die mij vaak traint. Van kleine aanwijzingen van hem kan ik al heel veel opsteken.”

Klaassen vertelde geen zenuwen te hebben gehad gisteren. “Nee, ik had er gewoon heel veel zin in. De dag duurde heel erg lang, zó graag wilde ik spelen. Ik hoorde officieel ’s middags pas dat ik zou starten, maar had het een dag eerder al min of meer uit de training kunnen afleiden.”

Zondag wacht de uitbeurt bij NEC. Of hij dan weer start? “Ik vind dat het goed. Ik zou zondag gewoon kunnen spelen.” De komende weken liggen er kansen om te klimmen op de ranglijst van de Eredivisie. “We treffen nu een aantal mindere tegenstanders, al kan je daar misschien moeilijk van spreken omdat momenteel iedereen van iedereen verliest in de eredivisie. Laat ik het zo zeggen: het is een reeks wedstrijden tegen teams uit het rechterrijtje. Tot de winterstop moeten we dus gewoon alles winnen”.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts