Ajax verslaat Celtic met 1-0

Ajax heeft vanavond gedaan wat het moest doen, namelijk winnen van Celtic en de drie Champions League punten in Amsterdam houden. Lasse Schöne wist in de tweede helft na een fantastische aanval de 1-0 te scoren en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de zege.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

De Boer trad aan met een flink gewijzigde opstelling. Ajax startte ten opzichte van het duel met Vitesse met drie nieuwe namen, terwijl een aantal spelers elders werd geposteerd. Iemand die ‘gewoon’ bleef staan, was Stefano Denswil. In Schotland groeide de verdediger uit tot schlemiel: hij speelde een hoofdrol bij beide tegendoelpunten. Denswil was erop gebrand om zijn fouten recht te zetten en stichtte het eerste doelgevaar namens Ajax. Een mooie vrije trap in de achtste minuut werd ternauwernood gekeerd door Fraser Forster, die ook een kopbal van Siem de Jong pareerde. Kort daarna reageerde de sluitpost opnieuw attent op een vrije trap van Denswil.

De eerste helft was alleen aantrekkelijk voor de grootste optimisten in de Amsterdam ArenA. Celtic speelde met de handrem erop en Ajax wilde wel, maar kwam er maar weinig echt goed uit. Twee vrije trappen van Stefano Denswil zorgden nog voor wat dreiging, maar de eerste werd door doelman Fraser Forster weggeslagen uit de rechterhoek en nummer twee eindigde in de handen van diezelfde Forster. Ajax had de bal, bouwde op en maakte het spel wel, maar de dominantie resulteerde zeldzaam in echte kansen.

Vijf minuten na rust tekende Schöne voor de 1-0. De Ajacied met de indrukwekkende baard stond aan het eind van een vloeiende aanval over veel schijven en schoot knap raak. Ook na de openingstreffer had Ajax het beste van het spel. Daar kon ook Celtic-invaller Derk Boerrigter niets aan veranderen.

De entree van Boerrigter sorteerde niet het gewenste effect. Celtic wist in de slotfase geen vuist te maken, sterker nog: de beste kansen waren voor Ajax. Nadat Forster een inzet van De Jong tot hoekschop verwerkte, zorgde Denswil bijna voor de beslissing. Uit de corner van Schøne kopte de mandekker op de paal. De bevrijdende tweede treffer bleef uit, maar bij Ajax maalt niemand daar om. De gastheer trok de zege namelijk over de streep en blijft daardoor in de race voor het tweede ticket voor de achtste finales. Ajax kruist over drie weken de degens met koploper Barcelona; op 11 december wacht de vermoedelijk allesbeslissende wedstrijd in Milaan.

Ajax – Celtic 1-0 (0-0)
51. Schöne 1-0

Scheidsrechter: Aytekin (Dui)
Toeschouwers: 51.908
Gele kaarten: Klaassen, Denswil (Ajax), Samaras, Izaguirre (Celtic)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen(/82 Christian Poulsen), Daley Blind, Thulani Serero(/72 Viktor Fischer); Lasse Schöne, Siem De Jong, Kolbeinn Sigthórsson(/90 Mike van der Hoorn).

Opstelling Celtic: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Forrest, Kayal(/77 Ledley), Mulgrew, Commons(/81 Pukki); Samaras, Stokes(/73 Boerrigter)

Related posts