Van Dijk: ‘Ajax neemt veel risico’

Virgil Van Dijk moest lachen toen hij met de positieve teksten van zijn enthousiaste trainer werd geconfronteerd. “Ja, hij heeft me wel eens eerder een koopje genoemd”, aldus de Celtic-verdediger over Neil Lennon. “Ach, ik doe gewoon mijn best.”

“Ik heb het erg naar mijn zin bij deze club”, aldus Van Dijk, die woensdag in de ArenA tegenover Ajax staat. “Natuurlijk is het allemaal anders dan in Nederland. Maar ik geniet echt. Vooral van de wedstrijden in de Champions League.”

Van Dijk snapt dat Louis van Gaal ook naar het duel met Ajax zal kijken. “Er zullen veel ogen op mij gericht zijn. Maar het gaat nu niet om mij en het Nederlands elftal.”

“Het gaat er om dat ik mijn eigen spel speel en dat we met Celtic een resultaat halen”, aldus de 22-jarige verdediger. “We moeten hier minimaal gelijk spelen. Dat moet ook lukken. Ajax heeft een jonge ploeg die goed kan voetballen, maar ook veel risico neemt en ons kansen zal geven. Twee weken geleden kregen ze veel kansen bij ons. Ze hadden ook veel balbezit, maar wij winnen met 2-1. Ik teken weer voor zo’n resultaat. Maar het belangrijkste is dat we niet verliezen.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts