Poulsen: ‘Talenten moeten bij Ajax snel leren’

Nu Ajax een mindere periode doormaakt, zwelt de kritiek op het gevoerde beleid aan. Met name de jeugdigheid is met regelmaat onderwerp van gesprek.

Christian Poulsen hecht weinig waarde aan leeftijd. Volgens de Deense routinier zijn het de kwaliteiten die een basisplaats al dan niet rechtvaardigen, niet de leeftijd. “Jongens als Viktor Fischer, Stefano Denswil en Lucas Andersen hebben het laten zien”, zo zegt hij tegenover The Daily Record.

“Bij Ajax ben je oud genoeg als je goed genoeg bent. Dat is een goed punt. Maar buiten hen moet ik zelf ook presteren. We moeten vechten om wedstrijden te gaan winnen”, vervolgt de controlerende middenvelder.

Poulsen weet dat er veel verwacht wordt van zijn jonge teamgenoten. “Onze jonge jongens moeten snel leren. We hebben sleutelspelers met ervaring, zoals Moisander en Krkic en Boilesen, maar tegelijk doen de jongere jongens het goed. “

In de ogen van Poulsen is de kritiek op Ajax na de nederlaag tegen Vitesse buitenproportioneel. “Dat we verloren van Vitesse, wil niet zeggen dat alles fout gaat bij Ajax. We hebben het lastig in de competitie en in Europa. Maar ik geloof nog steeds dat we terug kunnen komen. En overwinning op Celtic kan wonderen doen.”

Tekst: Goal.com

Related posts