‘Dorpsidioot Troost weet hoe hij Ajax uit het dal krijgt’ (Incl. video)

John Troost probeert aan de bak te komen op de Nederlandse velden. De energetische coach bood vorig seizoen zijn diensten aan bij Anderlecht en werd aangenomen. Vervolgens kroonden de Belgen zich alsnog tot landskampioen. Troost wil ook graag iets betekenen voor een Nederlandse vereniging, maar krijgt geen voet aan de grond.

De in Nijmegen geboren energetische coach uit Plasmolen denkt dat één sessie van twintig minuten volstaat om de juiste flow terug te brengen bij Ajax. Met zijn oefeningen kan de mentale en geestelijke energie door het herhalen en verbinden met een hoge energie de flow bij alle spelers weer terugkeren. Daardoor zou volgens Troost de onderlinge harmonie en het samenspel direct terugkeren bij Ajax.

John Troost verklaart zo ook de chaos in de eredivisie. Dat heeft volgens hem vrijwel niets te maken met tactiek en techniek, maar juist met het menselijke, speelse, vrije en mentale aspect. De wispelturigheid van de competitie komt volgens de coach doordat die zaken nauwelijks worden getraind en geen onderdeel zijn van de dagelijkse begeleiding. De club die dit als eerste en beste weet toe te passen en zo in de juiste flow raakt, wordt volgens Troost dit seizoen kampioen. Als voorbeeld noemt hij psv. ‘Dat hartverwarmende enthousiasme is er nog steeds, alleen dat knopje staat uit.’

Onderstaand filmpje zegt hopelijk voldoende waarin Johan Derksen Troost bestempeld als een volslagen dorpsidioot!Tekst: Omroep Gelderland

Related posts