Cruijff over revolutie: ‘Die strijd was niet te verliezen’

De wedstrijden in de Eredivisie zijn dit seizoen van een bedenkelijk niveau en Johan Cruijff zag dit al een tijdje geleden aankomen. De legendarische nummer veertien had in 2010 het gevoel dat het Nederlandse voetbal afgleed en besloot daarom om in te grijpen bij zijn favoriete club Ajax. Cruijff begon met de zogenaamde ‘fluwelen revolutie’ en zag Ajax drie jaar op rij kampioen worden.

Ajax wil met een verbeterde jeugdopleiding terugkeren naar de top en zijn volgens Cruijff goed op weg. De voormalig sterspeler heeft nooit gevreesd dat zijn geplande revolutie zou mislukken, zo vertelde hij maandagavond bij Derksen &…: “Die strijd was niet te verliezen”, zei Cruijf. “Dit soort wedstrijden is als een profclub tegen een amateurclub.”

Cruijff had vooral last van Steven ten Have: “Ten Have is niet de eerste de beste en had zeker wat bij kunnen dragen aan Ajax”, zei Cruijff. “Maar dan had hij zijn kwaliteiten beschikbaar moeten stellen aan de club en niet andersom. Je moet ons niet provoceren. Dat is ook een heerlijk gevoel: of het nou een John Bosman of Frank de Boer is, deze jongens zijn niet met een kluitje in het riet te sturen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts