Cruijff: ‘Fischer zit in een dip’; Speler zelf wil er niets van weten

Johan Cruijff vindt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat veel talenten in de Eredivisie momenteel op hun tenen lopen. Volgens hem komt dat niet meteen door voetbalkwaliteiten, maar meer omdat het voetballende deel bij veel clubs nog niet optimaal is. Coaches moeten ervoor zorgen dat talenten rustig worden gebracht, ook al lopen ze over van ambities. Daar slaagt echter niet iedereen in, mede omdat er resultaten worden geëist.

Cruijff constateert een sneeuwbaleffect. ‘Mentaal lopen ze op hun tenen, maar omdat het veldspel niet is wat het moet zijn worden ze ook gedwongen om meer meters te maken’, kijkt Cruijff naar de talenten. ‘Daarom lopen vooral veel jonge spelers zowel mentaal als fysiek tegen grenzen aan en dan vallen in de maanden oktober en november de klappen. Jongens als Zakaria Bakkali en Viktor Fischer zitten even in een dip.’

Geen crisis
De Deen zelf vindt het allemaal wel meevallen. In twaalf wedstrijden scoorde Fischer pas één doelpunt, waar hij vorig seizoen tien keer in 23 duels tot scoren kwam. “Toch vind ik niet dat ik nu in een heel slechte periode zit. Het kan beter, dat is duidelijk. Maar het gaat te ver om te spreken over een persoonlijke crisis of over een crisis bij Ajax”, zegt de Ajacied in gesprek met NUsport.

“Het is gewoon een mindere periode. En dat is, denk ik, de eerste keer dat ik dat meemaak bij Ajax sinds mijn debuut vorig seizoen. Ergens is dat ook goed voor me. Ik leer nu om te gaan met tegenslag. Het is nu zaak om hard te trainen en elkaar scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Celtic van woensdag en dan komt het goed, daar ben ik van overtuigd.”

Zaterdag verloor Ajax met 0-1 van Vitesse. Het was de tweede competitiewedstrijd op rij waarin Ajax niet tot scoren kwam. “Dat is on-Ajax, hè”, zegt Fischer. “Maar goed, laten we er maar niet te veel over nadenken. De volgende wedstrijd gaat er weer eentje in.”

Related posts