There are no ads, please add some


Vitesse duwt Ajax dieper in de problemen: 0-1

Vitesse heeft Ajax zaterdagavond veel pijn gedaan. Een laat doelpunt van Valeri Qazaishvili drukt de landskampioen dieper in de problemen: 0-1. Qazaishvili kwam tot scoren met een geplaatst schot van buiten de zestien. De overwinning was verdiend, ook al kwam hij laat tot stand. Want niet de thuisploeg, maar de bezoekers uit Arnhem misten eerder in de wedstrijd de beste kansen op een treffer.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Waar na afloop de meeste aandacht uitging naar Qazaishvili, verdiende Piet Velthuizen ook alle complimenten. De keeper van Vitesse voorkwam nog geen minuut voor het winnende doelpunt met een fraaie reflex dat Siem de Jong de held van de avond werd.

Van tevoren was al duidelijk dat het duel tussen Ajax en Vitesse (in ieder geval voor even) een nieuwe koploper van Nederland zou opleveren. In de openingsfase kan dat beide teams echter nog niet tot grootse daden inspireren. Viktor Fischer speelde de bal in kansrijke positie te ver voor zich uit en Kolbeinn Sigthórsson kon zijn hoofd maar half achter een voorzet van Daley Blind krijgen, terwijl Vitesse niet verder kwam dan een schotje van Christian Atsu. Fischer kwam even later al wat dichter bij het doel van keeper Piet Velthuizen, maar zijn harde schot ging na terugleggen van Thulani Serero over.

Het spel ging in Amsterdam de gehele wedstrijd gelijk op. Beide ploegen creëerden kansen, maar wisten ze ook telkens om zeep te helpen. Een intikker van Vitesse-aanvaller Mike Havenaar werd door ploeggenoot Atsu van de lijn gehaald en ook de Ajax-aanvallers hadden het vizier herhaaldelijk niet op scherp. Zo faalden onder meer Daley Blind, Viktor Fischer en Siem De Jong oog in oog met Vitesse-doelman Piet Velthuizen.

De meeste dreiging bleef via Davy Pröpper en Piazón evenwel uitgaan van de ploeg van Peter Bosz, die er als trainer nog nooit in slaagde om van Ajax te winnen. Die kwam er ditmaal wel, want invaller Qazaishvili wist kort nadat Velthuizen geweldig redde op een kopbal van De Jong de 0-1 achter Cillessen te schieten. Lasse Schöne schoot daarna nog wel een vrije trap op de paal, maar kon een Amsterdamse nederlaag niet meer afwenden.

Ajax – Vitesse 0-1 (0-0)
’90 Qazaishvili 0-1

Toeschouwers: 51.377
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Poulsen, Blind (Ajax), Vejinovic, Pröpper, Kakuta (Vitesse)

Opstelling Ajax: Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Stefano Denswil, Daley Blind; Siem De Jong (c), Christian Poulsen (69. Boilesen), Thulani Serero; Viktor Fischer (83. Lasse Schöne), Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen (76. Davey Klaassen)

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Pröpper, Atsu (’83 Kakuta), Vejinovic (’92 Hutchinson), Ibarra, Havenaar (’73 Qazaishvili), Piazon


Gerelateerde posts