De Jong beseft dat het anders moet: ‘Positiespel alleen is niet genoeg’

Siem de Jong kon zaterdagavond niet voorkomen dat Ajax verloor van Vitesse (0-1). De Ajacieden zitten in een flinke vormdip en pakten in de laatste drie Eredivisieduels slechts twee punten. De aanvoerder van Ajax erkent dat hijzelf niet de juiste vorm heeft.


“Ik ben nog wat zoekende”, zei hij na afloop tegenover de NOS. “Kijk alleen maar naar die kansjes. Als zo’n bal vlak voor tijd er in gaat, verandert het beeld voor jezelf, maar ook voor het team. Dat heb ik zelf nodig. En de ploeg ook.” Wellicht zal Ajax ook de strategie aan moeten passen, denkt De Jong.

“Met positiespel alleen scoor je niet altijd. Soms moet het opportunistischer. Niet te veel rondspelen, maar af en toe prikken. Zelf speel ik misschien iets te veel in dienst van het team. Maar de laatste drie jaar zijn we toch kampioen geworden. Dat is mijn doel. Dat liever dan zelf een goed seizoen spelen, maar met de ploeg derde worden.”

De middenvelder erkent bovendien dat Ajax met het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld veel kwaliteiten hebben ingeleverd. Over eventuele versterkingen in de winterstop laat De Jong zich niet uit. “Ik ga zeker met de trainer praten voor de winterstop. Maar dat doe ik elk jaar.”

Tekst: Soccernews

Related posts