Van Halst: ‘Wellicht gokt Ajax teveel op de jeugd’

Jan van Halst is van mening dat Ajax wellicht iets teveel op de eigen jeugd gokt. De Amsterdammers zijn tot dusver erg wisselvallig gebleken en dat ligt volgens de analyticus aan het gebrek aan ervaring. Vanavond komt Vitesse op bezoek en Van Halst verwacht niet dat Ajax het duel winnend af zal sluiten: “Ik gok op een gelijkspelletje.”


Desondanks is Ajax wél licht de favoriet. “Het is misschien een beetje een dooddoener, maar ze hebben de ervaring van drie titels op rij”, zegt Van Halst tegenover NUsport. “En ze hebben Frank de Boer. De Boer straalt zoveel uit. Hij blijft zo rustig terwijl iedereen roept, ik ook, dat Ajax minder is dan vorig seizoen.”

“Ik vind trouwens wel dat de hand van trainer Peter Bosz steeds beter zichtbaar wordt. Het moet qua voetbal een soort Heracles Almelo worden, maar dan met meer kwaliteit. Over Ajax heb ik trouwens ook nog steeds mijn twijfels. Misschien heeft Ajax wel te veel op de jeugd gegokt. Het is allemaal wel erg groen. Christian Poulsen heeft ervaring, Siem de Jong ook wat. Maar daarna houdt het snel op.”

Tekst: Soccernews

Related posts