There are no ads, please add some


Van Rhijn: ‘Mijn niveau is nu niet goed genoeg voor Oranje’

In ‘De Drie Van’ legt NUsport elke week iemand uit de voetballerij drie stellingen voor. Deze keer: Ricardo van Rhijn die het zaterdagavond met Ajax opneemt tegen Vitesse.

1. Maak je geen zorgen, binnenkort zien jullie de echte Ricardo van Rhijn weer in de Arena
“Daar werk ik nu wel hard aan, ik wil m’n oude niveau weer halen. En ik ben er ook van overtuigd dat dat gaat lukken. Hoe dat kan, zo’n terugval? Dat is lastig te zeggen. Het gebeurt vaker dat jonge spelers een dip krijgen na een goede start. Bij de een duurt dat langer dan bij de ander. En bij mij duurt het in ieder geval veel te lang. Daar ben ik in mijn hoofd soms wel mee bezig. Dan gaat het malen, terwijl het juist beter is om niet teveel na te denken in het veld. Ik praat er ook wel over, met iemand als Jaap Stam bijvoorbeeld. Maar het is niet dat ik door de terugval dingen rigoureus anders ben gaan doen. Ik probeer gewoon door te gaan zoals ik dat altijd bij Ajax heb gedaan. Dan moet het goed komen.”

2. Leuk al die ploegen bovenaan in de eredivisie, maar Ajax en Vitesse doen ook na de winterstop mee om de titel.
“Daar ga ik wel vanuit. Althans, Ajax in ieder geval. De laatste jaren hebben we na de winsterstop steeds een hele mooie lijn ingezet, waardoor we alsnog kampioen werden. Nu staan er een stuk of negen ploegen twee, drie punten van elkaar. Dat komt doordat de grote ploegen nog niet brengen wat je ervan zou verwachten, wij ook niet. Het is zo wisselvallig. Eigenlijk begint de competitie nu gewoon opnieuw, de verschillen zijn immers zo klein. Of Ajax tegen Vitesse daarom nog wel een topper is? Ja, wij zijn de kampioen van de afgelopen drie jaar en Vitesse is in die jaren enorm gegroeid. Wilfried Bony en Marco van Ginkel zijn vertrokken, maar ze hebben er weer aardig wat bijgehaald met spelers als Marko Vejinovic, Christian Atsu, die het goed doet op het middenveld, en Lucas Piazon. Al met al is Vitesse gewoon een heel goed voetballende ploeg.”

3. Het WK in Brazilië heb ik maar even uit mijn hoofd gezet
“Ja, ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het niveau dat ik nu haal niet goed genoeg is voor Oranje. Op dit moment richt ik me daarom op Ajax en op mezelf. Ik weet dat ik er weer bij kan komen als ik mijn oude niveau haal. En natuurlijk wil ik graag naar het WK. Dat zou fantastisch zijn. Maar nogmaals: door mijn spel is dat nu niet aan de orde.”

Tekst: NuSport

Gerelateerde posts