There are no ads, please add some


Kruys over bekertreffen met Ajax: ‘Hopen op flinke kou en een gure wind’

Voor IJsselmeervogels leverde de loting voor de achtste finales van de KNVB Beker een fantastisch affiche op met een thuiswedstrijd tegen Ajax. ‘Voor de hele club is dit geweldig’, reageert trainer Gert Kruys van de Topklasser.

De ervaren oefenmeester kan niet wachten op de confrontatie met de landskampioen. ‘Eind december, een kolkende Westmaat, extra tribunes en een enorme publieke belangstelling. Het wordt een heerlijke bekeravond’, schetst Kruys het scenario tegenover Voetbal International.

De koppeling aan Ajax werd bij IJsselmeervogels met gejuich ontvangen, ondanks het geringe sportieve perspectief. ‘We gaan het tegen de kampioen van Nederland opnemen. Dat is voor mijn spelers, maar ook voor de penningmeester uitstekend nieuws. Dit is de kans om ons als club op een mooie manier aan een groot publiek te laten zien’, vervolgt de 52-jarige coach.

IJsselmeervogels rekende in het bekertoernooi al af met Eerstedivisionisten FC Emmen (3-2) en Helmond Sport (eveneens 3-2). De kans op een stunt tegen Ajax acht Kruys minimaal: ‘Laten we hopen dat het op de avond van de wedstrijd heel koud is en dat er een gure wind staat. Dat zijn omstandigheden die tegen Ajax in ons voordeel kunnen werken. Onze grasmat, een oud kunstgrasveld, is sowieso al slecht. Dat is ook niet nadelig.’

‘Ajax heeft zoveel individuele klasse en goede spelers. Als wij er in slagen om er een echte wedstrijd van te maken, ben ik tevreden. We gaan gewoon lekker voetballen. Het wordt hoe dan ook een fantastische partij’, besluit Kruys. De achtste finales worden op 17, 18 en 19 december afgewerkt.

Tekst: VI.nl

Gerelateerde posts