Wie gaat Ajax sponsoren? (Incl. video)

Van Ajax-kant blijft het stil, geen woord komt er over de lippen, maar volgens steeds sterker wordende geruchten wordt binnenkort de nieuwe shirtsponsor van Ajax bekendgemaakt. Wie zou dat zijn, wie heeft de interesse, en vooral wie heeft de financiele middelen om in deze tijd vele, vele miljoenen uit te geven aan sponsoring.

RTL verslaggever Sander Paulus verwacht dat de nieuwe shirtsponsor geen bank zal zijn. ‘De overtuiging is dat banken de crisis hebben veroorzaakt. Daarnaast hebben ze het imago dat het graaiers zijn. Dat is ook één van de redenen dat Aegon (de huidige shirtsponsor van Ajax, red.) na dit seizoen stopt, omdat ze vinden dat shirtsponsoring niet meer bij hun imago past.’

Volgens sportmarketeer Bob van Oosterhout is er een grote kans dat er toch weer een Nederlands bedrijf op het Ajax-shirt zal prijken: ‘Er is absoluut kans op een Nederlandse sponsor. Al moet je een aantal kenmerken scherp in de gaten houden. Het bedrijf moet oké draaien en een internationale uitstraling hebben. De spoeling is daarom dun’, aldus Van Oosterhout tegenover RTL Z. Het sponserbedrag zal volgens hem tussen de 8 en 12 miljoen euro bedragen.

Toch wordt ook een buitenlands bedrijf niet uitgesloten. De namen van de automerken KIA en Hyundai worden daarbij genoemd.

Bekijk hieronder de uitzending van RTL Nieuws:

Related posts