Keuze De Boer voor Denswil verraste Van der Hoorn: ‘Ik dacht wel dat ik nu zou gaan spelen’

Ajax hield al langer rekening met een vertrek van Toby Alderweireld en kocht daarom Mike van der Hoorn van FC Utrecht. Alderweireld vertrok inderdaad, naar Atlético Madrid, en Joel Veltman zit in de lappenmand. Toch kreeg Van der Hoorn zondag tegen FC Groningen nog geen basisplaats bij Ajax: volgens Frank de Boer is de jeugdinternational daar momenteel nog niet klaar voor.

De Boer gaf de voorkeur aan een centraal verdedigingsduo met Stefano Denswil en Niklas Moisander. Een verrassing, zo bekent de twintigjarige Van der Hoorn voor de camera van de NOS. “Ik dacht wel dat ik nu zou gaan spelen. Zo kwam het in ieder geval op me over”, zei de verdediger, die inmiddels een gesprek heeft gehad met De Boer.

De twintigjarige Van der Hoorn wil de inhoud van dat onderhoud voor zichzelf houden: “De Boer zegt dat hij wel vertrouwen in me heeft en dat ik er uiteindelijk wel kom te staan. Ik moet gewoon wedstrijden spelen, dan komt alles vanzelf”, aldus de mandekker, die in het shirt van FC Utrecht 44 competitiewedstrijden in de Eredivisie speelde.

Tekst: Voetbalzone

Related posts