AC Milan verrast door niet opnemen Niang en Saponara in Champions League-selectie

De transfermarkt is in West-Europa gesloten en de UEFA heeft aan de ploegen die deelnemen aan de groepsfase van de Champions League gevraagd of zij een spelerslijst willen indienen. Ook AC Milan heeft dat gedaan en verrassend is dat de opponent van Ajax Mbaye Niang niet heeft ingeschreven. Ook voor de veelbelovende jeugdinternational Riccardo Saponara is geen plaats.

De achttienjarige Niang werd deze zomer veelvuldig met Genoa in verband gebracht, maar bleef uiteindelijk gewoon bij Milan. Voor die club speelde de Fransman tot dusver 21 competitieduels en vorige week stond hij nog in de basis tegen Hellas Verona. Niang deed ook nog mee in de play-offronde van de Champions League, tegen psv.

De aanvaller, die vorig jaar nog wel werd ingeschreven voor het miljoenenbal en zelfs nog mocht meedoen tegen Barcelona, zal nu ontbreken in de groepsfase. Datzelfde geldt voor Saponara, een 21-jarige aanvaller die deze zomer overkwam van Empoli. Voor andere nieuwkomers als Kaká, Allesandro Matri, Andrea Poli en Valter Birsa was uiteraard wel plaats.

De Champions League-selectie van AC Milan:
Abbiati, Amelia, Coppola; Abate, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Silvestre, Zaccardo, Zapata; Birsa, Cristante, De Jong, Emanuelson, Montolivo, Muntari, Nocerino, Poli; Balotelli, El Shaarawy, Kakà, Matri, Pazzini en Robinho.

Tekst: Voetbalzone

Related posts