Transfers ophanden: Eriksen en Alderweireld niet bij selectie Ajax tegen Groningen

Frank de Boer heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen van aanstaande zondag. In de laatste dagen van de transfermarkt lijkt Ajax afscheid te gaan nemen van Christian Eriksen en Toby Alderweireld. De twee zijn niet opgenomen in de wedstrijdselectie.Mike van der Hoorn, Davy Klaassen en Stefano Denswil zijn de opvallendste namen in de wedstrijdselectie.

Het lijkt een kwestie van tijd tot Tottenham Hotspur de komst van Eriksen bekendmaakt via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder heeft al een keuring achter de rug bij the Spurs en Eriksen trainde donderdag al niet meer mee in Amsterdam. Mogelijk maken de Noord-Londenaren tegelijkertijd melding van de komst van zowel Eriksen als Erik Lamela. Lerin Duarte wordt genoemd als opvolger van Eriksen bij Ajax, maar Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge denkt dat de middenvelder blijft. “Zoals het nu lijkt blijft hij gewoon”, aldus De Jonge tegen De Telegraaf.

Ajax neemt het zondag vanaf 12:30 uur in de Euroborg op tegen FC Groningen. Siem de Jong en Joël Veltman onbreken wegens blessures.

De achttien geselecteerde Ajacieden zijn:
Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthórsson, Bojan Krkic, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Davy Klaassen, Tobias Sana, Lasse Schöne, Jasper Cillessen, Danny Hoesen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Ruben Ligeon

Tekst: Ajax.nl

Related posts