Milan zonder psv-beul Boateng tegen Ajax: Transfer van AC Milan naar Schalke

Twee dagen na psv te hebben uitgeschakeld maakt Kevin-Prince Boateng de overstap van AC Milan naar Schalke 04. Clubs en speler hebben een akkoord. Boateng zal daardoor niet meer met Milan aantreden tegen Ajax in de poulfase van de Champions League.

Boateng, die in San Siro nog tot medio 2015 onder contract stond vertrekt voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar Duitsland. De 26-jarige middenvelder moet alleen nog een medische keuring ondergaan om zijn driejarige contract te tekenen.

De Europese voetbalbond UEFA heeft de regels betreffende het uitkomen voor twee verschillende clubs in dezelfde Europese competitie versoepeld. Enkele jaren terug mocht een speler, die voor club A in de voorronde van de Champions League was uitgekomen, niet meer voor club B in de groepsfase spelen. De UEFA heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat dit niet meer het geval is, waardoor Boateng gewoon in actie kan komen voor Schalke in de Champions League. In de groepsfase neemt Schalke 04 het op tegen Chelsea, FC Basel en Steaua Boekarest.

Related posts