There are no ads, please add some


Herstel Veltman duurt nog weken

Het herstel van Joël Veltman ligt redelijk op schema, zo weet Ajax Showtime. De verdediger werd geschat op een absentie van zo’n zes weken en daar is iets meer dan de helft van om. Veltman voelt zich goed, maar Ajax hoeft de komende drie weken waarschijnlijk nog niet op hem te rekenen.

Komende maandag is het precies vier weken geleden dat Veltman, tijdens de debuutwedstrijd van Jong Ajax in de ArenA, zijn knieband afscheurde. Omdat de knieband ‘slechts’ voor tachtig procent was ingescheurd, was een operatie niet noodzakelijk. Mede daarom werd een herstelperiode van zo’n vijf á zes weken opgesteld.

Momenteel is Veltman alweer op De Toekomst te vinden, waar hij individueel werkt aan zijn herstel. De man uit eigen jeugd voelt zich goed, maar pint zichzelf niet vast op een bepaalde wedstrijd. Veltman wil vrij zijn in zijn hoofd en de knie moet volledig zijn genezen, voordat hij weer gaat trainen met de groep. De verwachting is daarom dat hij nog zo’n drie weken aan de kant staat.

De blessure van Veltman kwam op een verkeerd moment want de verdediger leek zich langzaam in de basis te spelen van Ajax. Vooral nu Toby Alderweireld vertrekt, komt er een vacature vrij voor de positie van rechter centrale verdediger. Veltman moet daar de concurrentie aangaan met Mike van der Hoorn, die volgens De Boer te maken heeft met aanpassingsproblemen. De kans is daardoor aanwezig dat Ajax zondag tegen FC Groningen aantreedt met het centrale duo Niklas Moisander – Stefano Denswil.

Tekst: AjaxShowtime

Gerelateerde posts