There are no ads, please add some


ERIKSEN DEFINITIEF VOOR 13,5 MILJOEN NAAR TOTTENHAM

Ajax en Tottenham Hotspur hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Christian Eriksen. Met de overgang naar de Engelse club is een totaalbedrag gemoeid van maximaal € 13,5 miljoen. De speler stond nog tot en met 30 juni 2014 onder contract bij Ajax. ‘Eriksen arrives’, zo meldt de Engelse club op haar website.

Eriksen werd op 14 februari 1992 geboren in Middelfart, Denemarken. De aanvallende middenvelder kwam in 2008 op 16-jarige leeftijd van Odense BK naar de jeugdopleiding van Ajax. De Deense international debuteerde op 17 januari 2010 in het eerste elftal (NAC Breda – Ajax, 1-1). Hij speelde in totaal 162 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 33 doelpunten maakte.

Met Ajax won Eriksen eenmaal de KNVB Beker (2010), driemaal de landstitel (2011, 2012 en 2013) en eenmaal de Johan Cruijff Schaal (2013)

Het lijkt erop dat Lerin Duarte zal worden overgenomen van Heracles Almelo om het verlies van Eriksen beter op te kunnen vangen. Achter het eerste elftal staan daarnaast nog enkele jonge voetballers die eventueel de stap naar de basis kunnen zetten. Bij Tottenham Hotspur heeft de komst van Eriksen mogelijk gevolgen voor Lewis Holtby en Gylfi Sigurdsson. De Duitser en de IJslander hadden al geen vaste basisplaats en door de komst van Eriksen is het uitzicht op speelminuten er niet beter op geworden. Diverse Engelse media melden dat Tottenham Hotspur bereid is de twee te verhuren.

Tekst: o.a Ajax.nl

Gerelateerde posts