De Boer: ‘Linksbenig centrumduo Moisander/Denswil een optie’

De positie van Toby Alderweireld, die op het punt staat bij Atlético Madrid te tekenen, wordt tegen FC Groningen mogelijk ingevuld door Stefano Denswil. Trainer Frank de Boer geeft Denswil op dit moment nog de voorkeur aan Mike van der Hoorn, die deze zomer overkwam van FC Utrecht. “Mike zou op de plek van Toby kunnen spelen, maar heeft aanpassingsproblemen gehad. Dat is ook logisch”, zegt De Boer over de opvolging van de de reserve-aanvoerder tegen De Telegraaf.

“Mike is pas 21 en heeft slechts één seizoen in de Eredivisie gespeeld. Hier traint hij op een hoger niveau, wordt meer geëist dan bij Utrecht en moet hij ook wennen aan het systeem. Een centrum met Moisander en Denswil is ook een mogelijkheid. Niklas staat nu linkscentraal, maar heeft bij AZ ook op rechts gespeeld en is zelfs zo kampioen geworden”, besluit De Boer, die met Ajax zondag op bezoek gaat bij FC Groningen.

Tekst: Goal.com

Related posts