‘Ajax nadert akkoord over Alderweireld, vandaag witte rook’

Ajax maakt vandaag mogelijk het vertrek van twee sleutelspelers van Frank de Boer wereldkundig. De bekendmaking van de transfer van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur is nog maar een kwestie van tijd en ook over de sportieve toekomst van Toby Alderweireld wordt snel duidelijkheid verwacht, zo meldt Voetbal International donderdagavond.

Ajax en Atlético Madrid naderen volgens het weekblad een akkoord over de transfer van Alderweireld naar het Vicente Calderon. Dat zou betekenen dat de Primera División-club het initiële bedrag van 4,5 miljoen euro aanzienlijk heeft verhoogd. Ajax wil een vast bedrag van 7,5 miljoen euro voor de 24-jarige Belgisch international, die in de Amsterdam ArenA nog een contract tot 30 juni 2014 heeft.

Atlético heeft ook de gesprekken met Sören Lerby, de zaakwaarnemer van Alderweireld, geopend. De verwachting is dat de verdediger niet tot de wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met FC Groningen zal behoren. Voetbal International verzekert dat de overgang vrijdag wordt afgerond.

Tekst: Voetbalzone

Related posts