Cruijff tevreden over loting: ‘Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet’

Ajax moet zwaar aan de bak om de groepsfase van de Champions League te overleven. Het team van Frank de Boer kwam bij de loting terecht in Groep H met Barcelona, AC Milan en Celtic. Barcelona en Ajax troffen elkaar nooit eerde in Europees verband. AC Milan is wél een goede bekende. En Celtic was in het seizoen 2001/02 de tegenstander van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League.

Johan Cruijff sprak over ‘een fantastische loting’. “Het is een groep met kampioenen. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Je moet ervan genieten en proberen er het maximale uit te halen. We moeten voor een plaats bij de laatste zestien gaan. We hebben een jonge groep die uitstekend kan samen spelen. Vorig seizoen hebben we laten zien dat we in staat zijn om Manchester City uit te schakelen. Laten we dat herhalen.”

“Het is de beste en de zwaarste loting die we konden krijgen”, zei Celtic-coach Neil Lennon. “Wat glamour betreft, wordt het niet beter dan Barcelona, Milan en Ajax, maar voetballend gezien kon het niet zwaarder.” Lennon gaf aan dat de duels met Shakter Karagandy zwaar waren. “Nu kunnen we ervan gaan genieten.” Virgil van Dijk zal dat zeker gaan doen. “Camp Nou, San Siro en terug naar Nederland”, vertelde de verdediger van Celtic aan Voetbal International. “Dit is toch andere koek dan, met alle respect, VVV-Venlo in de competitie. Dit zijn de wedstrijden waar je als klein ventje van droomt. Dromen komen uit.”

Tekst: NuSport

Related posts